De afgelopen maanden is er gewerkt door een Duits bedrijf aan de ontmanteling van het kortegolf station Flevoland. Men is momenteel druk doende de zenders te ontmantelen.

Fld-opruim1

Op bovenstaande foto - genomen in juli 2008 - is Zender 2 te zien. De andere zenders zijn op dit moment nog intact. Enkele weken later is Zender 2 vrijwel ontmanteld en ook Zender 1 onder handen genomen.

Fld-opruim3  Fld-opruim2

De zenders worden gedemonteerd voor onderdelen welke een tweede leven gaan vinden bij een Duitse kortegolf zenderbeheerder.

Fld-opruim4  Fld-opruim5

Bovenaanzicht en de lege hoogspannings- en PDM-kast van Zender 1

Fld-opruim6

Natuurlijk blijft bij het ontmantelen van een aantal zenders altijd wat coax over

Dat onze Duitse vrienden behalve bedreven zijn in het ontmantelen ook prima kunnen slopen is te zien aan de maquette van het middengolfstation Flevoland, althans we mogen hopen dat dit een ongelukje is geweest en niet een oefensessie van één of andere projectgroep.

Fld-opruim7

Behalve het feit dat de zenders weggehaald worden is er nog geen duidelijkheid over het antenne-park en de bestemming van het zendgebouw. Nieuws hierover vind u op deze site. Kijk nog eens hier voor een artikel met geluidsfragmenten over de uitschakeling van het kortegolf zendstation Flevoland eind 2007.